Tuesday, December 21, 2010

Ehem! Bersenam?? Nak sihat ka?or nak jaga badan??

Animated Gifs

Chak Diary!! Emoticons

Kali nie rina nak membebel pasal

Emoticons Bersenam lak..

Hehe saja nak share..

Rina try amalkan bersenam tiap petang Emoticons

Just simple2 ja..

Macam jogging, sit up,skipping~

Animated Gifs

Macam tu la..Just ambek masa dalam 20-30 minit

X lama pun kan?? N sebenarnya even kita kat mana2 pun

Kita boleh bersenam,x perlu lah nak pegi gym ka

Nak beli alat senam yang mahal2 ka

Cukup sekadar yang mampu..pagi2 sapu rumah

Pun kira bersenam tau..or petang2 gi bekebun

Emoticons

Siram pokok bunga ka,sapu daun2 kering ka..or apa2 jala

Tapi kalau mampu,pegi la gym..lagi best rasanya dengan

Pelbagai kemudahan yang ada..

Animated Gifs

yang penting kita mampu nak buat exercise tu

jangan rasa stress lakEmoticons .. wat secara enjoy n sikit2

hari nie 15 minit,esok up lagi sampai la 60 minit sehari

n kalau hari2 x buat pun x pa,,

yang penting dalam 3 or 4 kali dalam seminggu..

Animated Gifs

Ehem! Bersenam?? Nak sihat ka?or nak jaga badan??

Hehehehe~kalau rina nak dua2 sekali boleh x??

DIET?? Rina x tahan la kalau diet Emoticons

Emoticons Macam x enjoy ja bila nak mam

Kan bagus kita boleh makan ja apa yang kita suka Emoticons

tapi kurangkan makanan yang berminyak n berlemak

just makan makanan yang berkhasiat yer =)

macam rina, rina memang banyak makan sayur n buah2an

EmoticonsEmoticonsEmoticonsEmoticonsEmoticonsEmoticons

Tapi dalam masa yang sama,jangan tinggalkan senaman harian kita

Tapi..makan pun..janganlah over sangat..hehe

Nanti pengambilan kalori terlebih daripada pembakaran kalori

So..macam x guna ja la kita bersenam hari2

Diary nak tau?? Alhamdulillah Emoticons

Sekarang rasanya badan maintain ja setakat nie

Daripada dulu before amalkan bersenam

Emoticons Fuhh~~badan macam belon k hehe

Target: nak maintain berat badan 45 kg k!

with love from me:

Emoticons

arinah


Read more...

Monday, December 20, 2010

salahkah lelaki merokok?



Dear Diary

Diary,salah kah lelaki smoking???

Cute Emoticons

Erm,,entahlah..

Cute Emoticons

Memang tak salah pun..

Andainya orang merokok salah..

Tapi kerajaan still x mengharamkan pun penjualan rokok

Why??Cute Emoticons

Hehe rina sebenarnya pernah tanya soalan pada pegawai polis

Masa form 5..masa tu ada ceramah mengenai anti dadah

Pegawai tu sendiri cakap macam nie..

“rokok adalah permulaan bagi ketagihan dadah”

So rina tanya la..if rokok adalah permulaan bagi najis dadah

Kenapa kerajaan x membenteras masalah nie dari akar umbi terus??

Maksud, terus mengharamkan penjualan rokok..

Pegawai tu asyek tersenyum ja tengok rina,,

Dia cakap, “ rokok adalah salah satu sumber ekonomi

negara yang paling lumayan

So,dorang x kan sekali2 mengharamkan penjualan rokok”

Erm~ macam2 pula diorang nie kan..

Tapi rina memang TAK SUKA SANGAT2!!!~

Cute Emoticons

Rina memang x tahan sangat2 asap rokok

Rina ada asthma..memang terkapai2

Bila sedut asap..x boleh nak bernafas

sesak nafas!!Cute Emoticons

Mm~ memang BENCI sangat2 la..

X kesian ka dengan orang2 macam rina nie

Terutamanya pada kanak2..

picture

Bukan nak minta simpati..

Tapi at least consider la dengan orang

sekeliling bila nak merokok

picture

bukan sahaja bagi effect dengan orang lain

tapi membunuh diri sendiri

picture

picture

sebenarnya bukan rina nak membebel panjang2

pasal smokers nie..

rina cuma nak share dgn diary..

orang yang rina benci,adalah orang yang rina sayang

yep,Mr.SCute Emoticons

memang x sangka sangat3..

masa tu kitorang keluar jalan2

sampai masuk zohor,kitorang singgah jap solat zohor

kat masjid KK..

after solat zohor,

Allah membuka mata rina melihat kebenaran

X sangka sangat kan,rupanya dia pun merokok juga

Rina ingat..dia bukan orang macam tu..

Memang terkedu,membisu seribu bahsa..

Terkejut sangat3..

Cute Emoticons

‘rilex beb! Salah kah orang merokok???’

Yala..alasan lelaki:

“lelaki merokok sebab nak hilangkan tension”

Salahkah lelaki merokok??

“Nope! Itu hak kamu..saya x berhak nak menghalang apa pun”



Read more...

Friday, December 17, 2010

story mory holiday =)


Animated GifsDear Diary

Tyme cuti nie dah lama x update blog

Hehe busy luangkan masa with family

Love u all dear =)Animated Gifs

Cousin 2 semua ambek turn nak kawen

Cuti nie cousin kawen la, tunang la, bufday la..

Animated GifsMacam2 ada~ hihi yg penting meriah =]

Ehem,rina bila lagi?? Hehe oleh kerana keluarga besar sangat.. Emoticons

Sekarang ambek turn masing2..yang penting tahun depan n tahun satu ag

Memang dah full~ huhu erm,masih bnayak lagi yang perlu difikirkan

insyaAllah ingat nak extent study sampai peringkat master,,insyaAllah..

Cute Emoticons

nanti sampai juga turn rina satu ari nanti..amin3 ;p

Tengoklah gelagat anak sedara rina yg nakal+kiut miut nie

Erm~ pening kepala layan gelagat dorang hehehe =)

Nie dua orang adik beradik yang nakal tapi comel

Si abang dan adek ;]

Tengoklah orang dah larang dah pakai selipar besar

Tapi nak juga pakai~ adessh bukan apa takut jatuh..

Badan kecik,,x boleh nak bawa selipar besar la sayang ooii..

Hehe,,sempat ag begambar ngn encik faQeh yang hancem nie

Tayang gigi cntek :P sebab auntie dia yang sebelah tu suruh senyum lebar2

Nk masukan gambar dalam TV mcam artis..dia apa lagi

Emoticons Senyum lebar sampai telinga! Hehehe :D

Nie pula gambar kazen Emoticons

Memang meriah la holiday nie

Emoticons Ingat kan boleh rilex2..tapi holiday nie

Lagi padat aktiviti bersama family

Hehe..tapi besh sangat..bila lagi nak luangkan

Masa dengan dorang kan ??

nie plak wedding of de year

Erk~ sempat agi heheheh…

Merah tuu~ huhu merah membara!

Cute Emoticons

Hah satu ag,warna pun kena book dari sekrang

Heheh warna merah,biru,hitam putih oren..semua dh kena kebass

Dah~ soo~ tinggal warna apa lagi ekkkk??

Nak warna gold la.raja sehari la katakan kihkih J

Cute Emoticons

So kepada kazen2 ku,,jangan ambek warna gold erk…..

Erm..macam2 sekarang nie..n sekarang pula Alhamdulillah

My bro dah sampai kat Yaman..harap2 semua ok J

Lindungi semua keluargaku Ya Allah..Amin ya rabbal alamin..

Cute Emoticons

by love from me:

Love Emoticons

arinah



Read more...