Thursday, July 22, 2010

mungkin


Love EmoticonsBiarkanlah saja diriku sendirian tanpamu
Biarkanlah saja diriku sepi tanpa kata
Bukan maksud untuk membisu Sepi tanpa kata
Terpisahnya kita kerana mengejar impian
Love Emoticons
Love Emoticons Mungkinkan bersama Dua jiwa ini Dalam
mencari cinta sejati(nan suci)
Mungkinkah segala derita di jiwa
Akan terubat jua akhirnya
Love Emoticons
Love Emoticons Biarkanlah saja diriku
Sendirian tanpamu
Terpisahnya kita kerana
Mengejar impian
Love Emoticons
Love Emoticons Hanya satu pintaku
Sabarlah menanti
Ku kan pulang bersama cinta
Love Emoticons


Read more...

:)


Dear Diary,

Hari2 yang dilalui terasa sangat sibuk sekali

QQ Emoticons

Nak update blog pun susah sangat mencuri masa yang ada

The first thing I would like to share..

Rasa hepi sangat..Alhamdulillah..Great thanks to ALLAH..

QQ Emoticons

ALLAH dah makbulkan doa2 kami..

sudah tiba masanya untuk

Membuka lembaran baru dalam hidup kami berdua

X sangka sangat2 rasa baru semalam jumpa dia,Mr.S

QQ Emoticons

berpakaian baju biru pengawas sekolah rendah

tapi sekarang,semua dah berubah..masing2 bawa haluan hidup demi capai cita2 yang diharapkan

apatah lagi sekarang dah masuk dunia baru sebagai seorang mahasiswa

walau jauh terpisah,utara dan selatan,tapi bersyukur sangat3..

titisan air mata kadang2 datang tanpa diundang

QQ Emoticons

bila ingat kembali hati rasa dihiris2,sedih sangat2..

saya bagai terperangkap di tengah lautan,hilang arah tujuan..

QQ Emoticons

saat seorang pendidik yang sangat2 saya hormati mendoakan KEGAGALAN dlm hidup

saya hanya kerana CINTA..

orang kata,”kalau belajar terguling2 sekalipun,makan buku sekalipun

xkan berjaya andai seorang guru x menghalalkan+memberkati ilmu yang di ajar”..

saat tu rasa dunia gelap sangat2..dalam kegelapan malam..

diri tersungkur pasrah menerima takdir yang ada..air mata x henti2 mngalir deras..

QQ Emoticons

memukul hati tanpa belas kesihan..

salah kah aku untuk mencintai diri adam??

Lagipun,saya x pernah satu sekolah dengan dia..

Ini semua peribadi saya,dan saya rasa saya ada hak untuk semua tu..

Andai ku terima kegagalan,terbayang mama menangis penuh kekecewaan..

TIDAK! saya x kan pernah biarkan mama papa menangis kerana kecewa

QQ Emoticons

XKAN SEKALI2..walau bertarung nyawa sekalipun,,saya akan terus memburu SENYUMAN BANGGA dari mama..

Tapi satu perkara yang saya masih x faham..

Masa tu,saya x pernah pun terlintas di fikiran putuskan hubungan kami

Walaupun sebab hubungan kami la keadaan semua jadi keruh

Malahan masa tu saya rasa saya dapat KEKUATAN untuk tempuhi semua tu

ya,saya terus bangun walau banyak kali jatuh tersungkur

QQ Emoticons

Hari2 yang saya lalui,terpaksa telan cacian dan makian

Walau diri dipulaukan tapi..apa boleh buat.. hati tetap TABAH!!

QQ Emoticons

Sampaikan satu saat kami dipaksa bersumpah depan Al-Quran dengan beberapa orang saksi

Andai kami terima kegagalan,itu bermakna hubungan kami berakhir sampai di situ sahaja

Tapi…sumpah tu x dilakukan..Mr.S x setuju sangat3..

Ingat lagi kata2 dia “biar takdir ALLAH yang tentukan segalanya!walau sampai ke

hujung nyawa sekalipun saya tetap akan pertahankan cinta saya..”

Walau dah berkurun berlalu.,tapi kisah tu masih segar dalam ingatan saya..

Sejuta kemaafan saya hulurkan,,seribu kata terima kasih saya ucapkan

Saya faham,mereka lakukan semua tu,ada sebab nya..ada hikmahnya..

Saya x pernah simpan rasa benci apatah lagi dendam..

Saya x kan berada di sini kalau bukan atas jasa mereka juga..

QQ Emoticons

Andai dulu kami DIPAKSA PILIH antara cita2 dan cinta..

Tapi sekarang Alhamdulillah,,kami dapat kedua2 sekali,,cinta dan cita2..

Dan sekarang kami sama2 berjanji untuk menggapai cita2 demi harapan ibubapa

Dan impian bersama..

QQ Emoticons

tapi keadaan sekarang bukan pengukur seseorang itu berjaya

menjejakan kaki ke menara gading bukan bermakna kejayaan dah dapat dicapai

tapi ini baru titik permulaan untuk lebih bekerja keras

Selagi terdaya,saya akan terus berusaha tanpa NOKTAH

by love from me:

QQ Emoticons

arinah


Read more...

Thursday, July 15, 2010

Berdiri atas kaki sendiri= B.E.R.D.I.K.A.R.I!~

Hai! Assalamualaikum~
Chick Emoticons
Diaryku,
sekarang ni rasa dunia diri dah semakin berubah
sekarang saya mesti terima hakikat yang saya x boleh nak bergantung
dengan orang lain lagi..
saya kena buat semua kerja dengan sendiri!
Chick Emoticons
saya kena belajar Berdiri Atas Kaki Sendiri= BERDIKARI~
yeeah! saya mesti boleh buat!~
Chick Emoticons
saya akui,sebelum ni,nak buat keputusan pun susah..
bila orang tanya,,
"Rina nak ice cream vanilla or chocolate?"

saya mesti jawab: "mana2 sajala!"

simple jek jawab macam tu, x boleh ka ada pendirian diri sket!
erm,,itula Arinah yang sebenarnya~
Chick Emoticons
bukan x mau pilih,cuma kadang2 takut keputusan yang di buat
boleh lukakan hati+perasaan orang..
sebab tu x kisah,walau hati nak mam ice cream chocolate,,
tapi takut si kawan yang satu nak mam ice cream vanilla,
so~ bagi saya x apala kalau nak mam vanilla pun,,yang penting orang lain happy~

tapi..........
bila saya cakap macam tu..mesti MR.S tu marah~
dia cakap macam ni..

"oo,,so nanti kalau ada rombongan lain yang meminang n mama tanya nak kahwin ngn
lelaki tu or nak kahwin ngan aku.. x kan nak jawab, mana2 sajala!!! "

hahaha,,sebab tu la pendirian diri tu penting..
fikir pasal diri sendiri dulu
baru fikir orang lain~ erm,,mana2 sajala! :p

tapi terima kasihla banyak ya MR.S
nasib baik dia ni jenis orang fikiran matang
banyak bagi nasihat+bimbingan..
n SABAR jek layan kerenah saya selama ni,,
hehe,,dia bagi nasihat suruh ambek lesen kereta awal2
saya pula yang marah2+naik angin x tentu pasal~
really sorry tau :P
yala,saya takut nak drive kereta ni
kalau kereta sorong boleh la kot! :P

hehe,,so mulai sekarang saya mesti ada pendirian diri,,yang penting diri saya dulu baru fikir diri orang lain~
oppss!! bukan PENTINGKAN DIRI SENDIRI
tapi.........itulah hakikat nya kalau kita hidup di zaman sekarang

pentingkan diri kita,tapi kita mesti tolong orang lain juga..

sekarang pun dah nak kena pilih tempat LI aka latihan industri
fikir2 nak dekat2 dgn rumah ja,malas nak cari rumah sewa+fikir transport ag
dah la sorang2,,tapi.........
saya kan dah cakap nak berdikari,so..
saya nak pilih kat labuan pulau mutiara..
hek2,jauh dari rumah..nun di seberang sana...
harap2 la,saya akan belajar berdikari n buat kerja semua atas usaha saya sendiri..

yeaa~ tomorrow really busy dgn orientation budak2 junior
so, kalau ada masa+kesempatan
InsyaALLAH,,saya akan share nanti~

yang penting........hidup kena selalu happy!! :))
Chick Emoticons

by love from me:
Love Emoticons
arinah

Read more...

Tuesday, July 13, 2010

first day :))


Dear Diary,

Hari ni merupakan hari yang pertama saya melangkah sebagai seorang student second year

Gembira?? Erm,,x la sangat..ok la

Fish Emoticons

Cuma,hari yang pertama ni jugala saya kena hadiri Aquatic Science Colloqium 2010

Felt bored but very informative program, bolehla rasa gah sikit dapat berkumpul

Dengan para ilmuan+ expertise yang hebat2..

Fish Emoticons

Sharing experience more deeply and detail about their research..

Apa yang menarik perhatian saya, mostly study cases area dekat Sabah negeri bawah bayu..

Rasa tercabar bila banyak benda berlaku kat sabah tapi..

sampai sekarang xda siapa yang tahu apa sebenarnya yang berlaku..

InsyaAllah,,mana tau satu hari nanti saya akan berdiri menabur bukti di tanah kelahiran saya

Menyumbang tenaga+ilmu pengetahuan yang ada untuk masyarakat di Sabah..

Erm,,sampai Sarawak??baru semalam..

Hahaha,,semalam bermati-matian berperang dengan perasaan sendiri

Jatuh+menitis air mata,,tapi cover dgn senyuman..

Fish Emoticons

haha,tapi hakikatnya sakit rasa di hati bila terpaksa berperang dgn perasaan sendiri

saya kena gagah+kuat melangkah kehadapan..

kalau sekali menoleh kebelakang,pasti bercucuran air mata,,

siapa yang x sedih bila berpisah dengan keluarga,hari2 dah terbiasa buat kerja rumah+masak

tapi hari ni,,mama yang terpaksa buat semua kerja2 di rumah..

rasa sedih sangat2,,kalau boleh,,saya x mau mama buat kerja sedikit pun,,

cukupla pengorbanan dia selama ni..

tapi,,semalam walau jatuh setitis dua air mata,,kesat cepat2..tabahkan hati!!,,

sebab tiada apa yang saya boleh buat mama+papa bahagia kalau bukan dengan KEJAYAAN

InsyaAllah mama+papa,hari ni..saya akan terus melangkah kehadapan..

Capai apa yang mama papa harapkan,,

Amin2..Doakan saya menang dalam petempuran sem ni..

Harap2 “A” semuanya tumpas di tangan saya..

Fish Emoticons

Amin3………..

By love from me:

Love Emoticons

arinah


Read more...

Saturday, July 10, 2010

Setia VS Layannnn?????

Dear Diary,
Setia VS Layann??
Cute EmoticonsHehe~ tetiba plak dgn tajuk nie..
tapi,,actually..senario macam nie
memang dah lama tergaul sebati dengan kehidupan seharian..
rasa2nya memang semua pun pernah lalui senario macam ni..
especially pada kaum hawa..

jadi PEREMPUAN SETIA ????????????
Cute Emoticons
ermm,nak jadi PEREMPUAN SETIA
Xlah sesenang yang saya fikirkan..

"Ala just SETIA+PERCAYA..
dah habes cerita,,
itupun nak pening2 ka"???
Cute Emoticons

memang la,
cakap memang SENANG..
saya pun dah setia hampir 7 tahun..
Alhamdulillah,x sangka dah sampai ke tahap ni
Love Emoticonsmasih kekal+kukuh+utuh sampai ke hari ini..
dia pembuka cerita KISAH CINTA dalam hidup saya
harap2 dia la juga penamat segala kisah cinta ni juga..amin3..


Gambar zaman sekolah :))

tapi sebenarnya nak jadi setia memang x susah
yang susah nya dengan perangai manusia yang banyak ragam..
bukan sekali dua,dah banyak kali tragedi ni berlaku dalam hidup saya
xda kudrat nak mengelak semua tu,
yala saya pun manusia biasa yang serba kekurangan..
Cute Emoticons

Bila someone hadir dalam hidup,
xnak la layan,yala nak jadi setia
tapi,,orang cakap kita sombong la+ itu la..
macam2 orang kata ngn kita..
Cute Emoticons

orang cakap,,"apalah salahnya saja nak berkawan"
ok,xda masalah,,saya betul2 layan dia macam kawan
tapi bila dah layan,dah orang cakap kita permainkan perasaan orang pula..
dah orang benci+kutuk2 saya pula,
Cute Emoticons
sedih bila orang buat macam tu..apala salah+dosa saya dengan kaum adam
yang selalu buat keadaan jadi complicated..
aitsss!! jadi nak saya wat apa??
jadi perempuan layannnnn ja????
Cute Emoticons

hehe,,kalau macam tu saya minta maafla awal2
andai diberi pilihan,,saya akan pilih jadi sekuntum mawar yang cantek
Animated Gifs
walau cantik dipandang,tapi amat payah untuk disentuh..
dirinya dilindungi dari duri-duri yang amat tajam..
macam tu juga dengan saya..
CINTA saya bukan macam kek sedapEmoticons
senang2 orang nak miliki+mam sekali dah habes dah! hehe~
Cute Emoticons

bagi saya,cinta tu hanya orang yang betul2 memahami+menghargai
erti CINTA YG SEBENAR saja layak memilikinya
mcm prinsip dalam hidup saya,,insyaALLAH..
kalau boleh,saya nak CINTA PERTAMA itulah akan jadi SUAMI saya nanti
kalau boleh la,,hal2 jodoh dan pertemuan bukan kuasa saya nak menentukan..
semuanya di tangan ALLAH..
saya pasrah ja atas ketentuanNYA..
Cute Emoticons

soo~ antara SETIA dan LAYANNN JA..
mana yang lebih baik???????????
semuanya di tangan anda,saya yakin anda lebih bijaksana
dalam menentukan hidup masing2..
terserah pada diri anda+tiap insan punya pendapat yang berbeza
Cute Emoticons

mungkin juga ada hikmah jadi perempuan layannn jaa~
bukan bermaksud CINTA dia cinta murahan..
TIDAK SAMASEKALI!!
cuma,,mungkin di situlah kita dapat mengenali lagi dalam sifat manusia
yang berbagai ragam..
Cute Emoticons
and mungkin juga,mecari yang TERBAIK antara yang TERBAIK..
INSAYAALLAH,,saya doakn kita sama2 dapat yang TERBAIK dalam hidup..
..AMIN..

by love from me:
Love Emoticons
arinah

Read more...

Friday, July 9, 2010

camat panjang umur mama syg :))


Dear Diary,
hari ni dah masuk tanggal 10.07.10
hehe,,cantek nombornya..
dan hari ini juga..
mama sayang dah genap berumur 52 tahun
HAPPY BIRTHDAY MAMA
wish mama bahagia selalu,,
panjang umur, murah rezeki,,
dan sentiasa berada di bawah lindunganNYA
insyaALLAH..
Rat Emoticons
walau mama,dah 52 tahun tapi tetap cantek!!
LOVE U MAMA..
Love Emoticons

by love from me:
Love Emoticons
arinah

Read more...