Saturday, October 30, 2010

cerita d seblik dress merah.. :)

Dear Diary,

littlegirlemoticon
cntek x baju nie,,
tomey kan?? hehehehe
rina nk beli baju nie utk dinner
tpi x buleh lak,,ad msalah pnghantaran..
littlegirlemoticon
sdey sgt2 :'( ,,rina x tau nk pkai baju pa utk dinner nnti
cmpai termimpi2 lak..sket kpala fikir..
last2 smalam pegi la kuar tgk2 baju mna yg sesuai..
rasa mcm satu butik tu pegi geledah.....
x jumpa juga! baju cntek2 tp....saiz xda..
Arrgghhhh... tension sgt2!! sush btol nk cri saiz!
STRESS!!


AKU MAHU SAIZ S!!

last2 beli ja la apa yg ada....
last2 rina beli bju kurung moden wrna biru..
boleh thanla,,tp sdeyh..x mcm dlm mmpi rina tu..
rina sbnrnya nak cri dress wrna merh..
tp..x da lo0oooo~
tiba2,,esok pagi adek rina msg,,
"akak,,mama ad beli dress merah utk kakak,,cnteekkk!!"
TERKEJUT sgt3!! ha??????
mcm mana mama tau?????????
littlegirlemoticon
memg pelik sgt kan?? mama memg tau sgla2nya..
x buleh nk smbunyi apa pun dari mama..

DRESS MERAH

erm,,memg nak kan bju tu..
tapi skrg nie dh x smpat dh nak pos..
esok dh dinner dah..
xapala kn??baju biru tu pun cntek! sopan!~
hehehehehehe.....

hati pun mula lah berkata2:
"erm,,Arinah2.. baju+penampilan x pentingla..
yg penting..kecantikan dalaman...
buat apa mau pentingkan kecantikan luaran,,
kalau perempuan cntik sgt2 dkt dalaman..
insyaAllah,, even pakai baju apa pun..
orang tengok tetap CANTIK kan??"
littlegirlemoticon

betul la tu apa yg si hati kerdil ni cakap...
yg pnting,kena jaga batas bila nak berhias...
biar buruk di mata manusia,,tp jagn buruk pada pndangn ALLAH..
betul x????
so,,no stress! juz happy+enjoy+n SMILE!! :D

by love from me:
Love Emoticons

arinah


Read more...

Wednesday, October 27, 2010

exam mood

Dear Diary,
Love Emoticonsdiary ku..
exam x lama ag..
ta..rina rs mcm stil x prepare lagi..
serius... :'( rs smthng lacking..
np?? rina pn x tau..rina kuat maen la sem nie..
ERrmmmm...................
takut..........
takut pointer drop ja..
POINTER JATUH??!!!!!!!!!!
ya Allah.. Nuazubillah..
exam 2 minggu lagi rina!! wake up!!


erm,,still belum trlambat ag nak pebaiki sgalanya...
jgn sdey2 ag... erm?
so,,mulai skrg kena la stdy hard~
jgn men2 ag.. S.T.U.D.Y~~~~ . focus!!

tapi,,stdy hard kena juga jaga kesihatan...


NO STRESS!!!!
just stay cool :) hehe..

tapi..mcm mana nak berjaya klu x da usaha..
usaha yang byk,,psti mmbuahkan hasil yg lumayan..
sy nak juga jd antara org2 yg berjaya... :'(

nk hadiahkan mama+papa hadiah yg paling bernilai dlm hidup dorg..
dulu tyme duk asrama rina slalu fikir..
rina nak sgt2 tgk "SNYUMAN BNGGA" dr mama+papa..
hehe..tyme tu,,memg itulah rina pnya target..
nak dpt no 1 sbb hnya skadar nk dptkan senyuman dari dorang saja..
dah cukup dan CUKUP BERPUAS HATI...
betul...rina x mau apa2 lagi,,cukupla keputusan yg
cemerlang tu wt dorang rasa bahagia..
betul,,bagi rina keputusn yg cemerlang bukan utk diri rina pun..
tapi utk dorg,,nak balas jasa dorg..
supaya dorg x menyesal lahirkan+besrkn rina d dunia ni..
n sejujurnya.. masa skolah dulu pun,, selalu dpt no 1 tpi x penh nk mnta ap2..
dh cukup dh kaseh syang dorg slma ni kan???
hehe saaaaayynnngg sgt33 dgn mama+papa..mmmuuaah! :D

Love Emoticons

hehe,,erm,,nk share stu bnda lagi..
dulu kn msa skola rndah..rina slalu besaing ngn sorg mamat nie..

(sowi la ek klu awk bc blog nie :P)
bukan x tahu erti besyukur,,cuma rina slalu x puas hati
bila dia dpt mrkah ag tinggi...
ntah dri mana dtg,,bila msuk drjh 4 smua dh jd klm kabut..
rina pun drop jd no.2 sdey sgt~ :'(
drjah 1 smpai 3 smua ok..tpi bila dia dtg kt skola ktorg,,smua dh berubah
start dri tu,,rina slalu prhatikan dia dlm kels..
bila dia tido+maen,,rina cepat2 ambek buku pegi stdy..
bila nmpak ja dia stdy,,ha! dh mnggelabah dah,,nk cri buku juga,,
underspot trus baca buku! hehe..tp dlm hati..
slalu ckp mcm ni.."apalah budk tu stdy ek?dia stdy dh smpai mana ek?"
hahahaha,,lawak gila kot~~
betul! rasa msa tu hidup nie mcm dh dihantui..
takut takhta tempat pertama dirampas!
tapi...hakikatnya......
start dri drjah 4 smpaila drjah 6,,rina x berjaya rampas takhta tu..
sdey :'( ~~

wetss3~ okla..
nk stdy dah....jum2 kita stdy :))
dapatakn yg TERBAIK!!~
relax+cool+ STUDY SMART~ :))

last words from me:
"Man jadda wajada,wa man zara3a hasoda"

sesiapa yang kuat berusaha, dia akan mendapat hasilnya, sesiapa yang menanam,

dia akan menuai..

begitula lebih kurang maksud dia tu...


(Allahumma inni as-alukal fauza 'indal qadha
wa manaazilasy syuhada wa 'ai syas su 'a da'
wan nasra alaal a'daa')

Maksudnya: Ya Allah Kami memohon kejayaan dalam
setiap ketentuan, tempat para syuhada'
dan kehidupan orang-orang bahagia serta kemenangan mengatasi musuh.

Semoga,kita dapat apa yang kita inginkan isyaAllah :}

by love from me:

Love Emoticons

arinah







Read more...

Monday, October 18, 2010

i am back!! :))

Dear diary,
hai diary tomey :)
Love Emoticons

akhirnya dapat juga rina meluangkan sedikit masa
sejak kebelakangan ni memang sibuk memanjang
bukan xda masa langsung
cuma..susah nak konsisten..masa sangat2 bermakna
jadi,,if ada masa yang terluang ja rina boleh luangkan masa dgn blog ni
MASA~~ Love Emoticons
sekarang saja rasa macm xlah padat sangat..
n x lah bnyak kerja sangat,,
cume dpends ngn diri kita sndiri skrg nak gunakan masa tu
dengan sebaik2nya..
sekarang pun dah dekat dah ngn final exam..
erm,,persediaan???Love Emoticons
sejujurnya lah,,rina pun x ready sangat
macam banyak benda lagi nak cover..
x boleh lah fikir benda ni sangat..
study msti konsisten n just teruskan....
x boleh nak paksa diri sangat,,n rina pun x mau stress..
hidup kena enjoy :)))) but ada batasnya :)
sejujurnya..rina rindu kehidupan rina dulu.....
girlemoticon
iya,,saya rindu ARINAH MASLI yg dulu..
sekarang dah terlalu banyak perubahan..
Ya Allah,,betul..rina betul2 rindukan
HALAWATUL IMAN

Even rina nak berubah jadi macam dulu,,tapi x boleh..
kita buat,,tapi..x semanis yang kita rasa dahulu..
itulah hidup kita yang sebenar2nya kan??
setiap jalan yang kita lalui..
bukan nya mudah untuk kita terus berdiri..
kadang2 kita sendiri x sedar yang kita dah jatuh tersungkur
harap2 bila dah jatuh tersungkur,,
cepat2 kita cari dan berpaut pada dahan keimanan
agar kita x selmnya jatuh..
dan kadang2,,
dalam melangkah menyusuri perjalanan hidup ni..
kaki kita tersadung dengan akar2 kemewahan dunia..
tersadung dan tersungkur,tapi minta dijauhi
jatuh ke lembah kegelapan tanpa kita sedari...
Nauzubillah...


by love
Love Emoticons
arinah

Read more...