Thursday, November 4, 2010

ntah ap2 ja~

Chak!! Diary!~
Rina just nak share satu bnda nie
semalam (04.11.10) Rina terima satu mesej FB yang pelik
huhu,,x faham pun pa dia tulis.. buka niat hati nak mengumpat
cowi..Astagfirullahalazim,,apatah lagi buruk2an orang,,
Mungkin dia ada niat baik nak sampaikan sesuatu
tapi maaf sangat,Rina memang x faham apa dia nak sampaikan
Crazy Emoticons
jangan risau,Rina dah remove org nie dari fb

Last mesej dia suh contact balik lak,,
ayat dia terlalu "complex"..hehe..utk pengetahuan semua..
si dia ni,bukan dari M'sia but dari negara lain la..
tapi x pasti lak dari mana..Crazy Emoticons
pegi tgk fb si dia nie,, basic information pun xda
x tau dia llki or pmpuan,n dari mana, etc..
tengok gambar lak,,semua gambar pelik2..erm.....
kadang2 menakutkan pula..bukan nak fikir negative..
but kena berhati2 dengan dunia sekarang yang canggih manggih..
dalam dunia IT nie pun kena jaga diri baik2 kan?
orang senang ja nak "mempergunakan" diri kita,,
apatah lagi aibkan diri kita..so~ moral of de story..
kena jaga diri baek2.. jangan sekali2 bagi contact info pd org yg x kenal
n kalau nak upload gambar dalam fb pun, jangan la upload gambar yang
boleh meruntuhkan maruah diri kita, fikir banyak kali la b4 nak upload
sebab,kadang kita x perasan bnda2 macam nie,,
pilih gambar yg comEy+pling oK! =p

terutamanya pada orang perempuan..
kat luar sana bejuta2 mata memandang diri kita siapa.. kan?
satu ag, pengajaran dari diri rina juga,,hehe.. kalau nak post status or
post entry kt blog fikir dulu sebelum post, kata2 yang lahir
dari hati kita melambangkan siapa diri kita kadang2 TER over
melahirkan kata2 lebih banyak menyingkap kebodohan+kelemahan diri kita..
orang yang bijak pandai hanya berkata2 apabila perlu dan penting sahaja..
bukan rina nak cakap rina nie macam tu,,x rina pun manusia biasa,,
kadang2 rina pun x sedar kata2 rina sakitkan hati orang,,
memang dah banyak kali macam ni berlaku..
apa2pun,, andai ada kata2 yang menyakitkan hati.. rina mohon kemaafan k
(0-O) "kosong-kosong" hehehehe~

p/s: entry kali ini bukan untuk memburukkan sesiapa,
tapi just for reminder utk kita semua (^-^*)~

ok la itu sahaja untuk tatapan kamu diary ku cyg~
nanti rina membebel banyak2 ag k.. =p
byee~

by love from me:

Love Emoticons
arinah

3 comments:

NICK IRFAN said...

mmg pelik la dia tu... ape2pun klu jmpa msg pelik2 ignore jer...

amira said...

sya pun pernah dpat...tp dia llaki la...tkot siot

rynna said...

nick: yup betol2,x yah nak sibok2 g layan lak =)
amira: memag tkot sgt,,ntah ape3 je org cm nie..