Friday, November 12, 2010

saya bangga jadi diri saya sendiri~


Dear Diary,
huhu,sempat ag nak post entry malam nie
pomis3 lepas nie rina study k? :P
break sebentar untuk beberapa minit :)

Diary cayang,
kadang2 rina terfikir, rina dah 20 tahun..
next year dah 21 dah,bukan budak2 umur belasan tahun ag
tapi..kenapa ek?sampai sekarang suka dengan benda pinkish2
comel2,,pantang tengok! terus ambek x kisah la..
(kecuali kat kedai la,kat kedai kena bayar dulu :P)
tapi tula,kadang2 malu juga dengan kawan2
kawan2 laen semua dah pandai pakai makeup
baju cantik2,pakai kasut tumit tinggi,pakai hand bag
tapi rina???
baju kartun2,kasut hello kitty,pakai beg sandang belakang..
haisshh~ maluu~

rina kan dh besar,dah matured..kenala berubah sket!~

tapi..ntahla,rina malu..tapi nak buat macam mana
memang dah macam tula diri rina yang sebenar2nya..
kalau nak beli barang pun, x sedar yang rina beli semua warna pink




euuuwww! pink ?????? tolonglah feminine sangat!!

dah rina macam tu,nak wat macam mana..
rina x boleh ubah dah,sifat lemah lembut,mudah terasa,
pendiam,suka berahsia..itulah rina sebenar2nya..

rian x lah bangga sangat nak pilih benda2 yang comel+pink2 nie..
tapi dah hati berkenan nak benda macam tu..
terus terang rina cakap,kadang2 rina malu..
tapi hakikatnya,memang x boleh ubah..
itu jugalah pilihan hati..

mungkin juga rina dah terbiasa dari kecik ag
dulu mama+papa nak sangat2 anak pempuan
masa tu 2 orang abang dah lahir,,
4 tahun dorang tunggu,akhirnya dapat juga anak pmpuan..
masa tu,dari baby ag..semua benda yang dorang belikan semua pink

(bagi dorang pink itu melambangkan anak perempua kot~)

xmau beli warna lain+beli benda comel2 untuk puteri kecik dorang :)
dah terikut2,,pegi jalan2 beli teddy bear,n mainan
sampaikan satu rumah tu,semua mainan+teddy bear rina..
padahal adek after rina,x macam tu..dia lak nampak matured
pandai begaya.sometimes orang fikir dia kakak lak..
dah la ag tinggi..rina nie apa la juga,,badan kecik kemetot :p
(sedar diri juga cik rina nie)

tapi sekarang,sejak dh masuk U ni,rina dah berubah dah sket2
bolehla,nak belajar sket pasal fesyen nie,
sekrang dah ada handbeg dah,,betol!huhuhu
xcaya kan??hehehe
kasut tumit tinggi pun dah ada dah,baru beli :)
tapi psl makeup..memang x reti sangat3~



erm,,apa2pun..rina bangga jadi diri sendiri
x perlu lah terikut2 dengan penampilan orang lain kan?
orang laen pakai makeup,rina cukupla just letak sket2 bedak baby johnson
orang lain pakai baju cantek2,berfesyen2..
cukuplah rina just simple but nampak nice kan??
yang penting,,rina tetap diri rina yang sebenar2nya..

saya bangga jadi diri saya sendiri!!~



by love from me:
Love Emoticons
arinah

6 comments:

T-Ch3R YaYa said...

OMG !
i like ur stuff !
me : pinkahOlic juga !
sgt OBSES dengan warna pink .
dun wry dear , pink itu manis taw !
even dah jadi mak Orang pun x salah suka camtu .
everybdy have their Own attitude . So , be urself Owkeyh !

Seindah Bicara 2 said...

stuju ngn T-Ch3R YaYa.. better be urself in what u do.. andainye kamu minat bende2 yg pinky2. jgn malu.. everybody have their own interest..hehe.. aku ni, even da umur 21, tp still download clip2 pasal senapang kayu.. haha, agak2 kebudakkn.. tp da aku minat..hehe.. =)

Nor_Emylin said...

kita pun suka gak warna pink...standard la tuh...tapi kita tak der la mcm awak kot smpi brg pink semua...hehehe..pink itu SYOMEEL!!! :-)

THE LEKAT LEKIT STORY said...

alahai dik rina... buat, pakai, beli, guna.. apa yg rina rasa selesa. tak perlu malu sbb takde apa yg patut di malukan syg..

mcm sy x suka pink, tak suka teddybear, tak suka bunga, tak suka hello kitty.. bukan buat2 tp jiwa tak serasi. So, biarpun lain skit dr pmpuan lain tp x de la nak rasa diri aneh sbb kita pakai, beli, guna & buat apa yg kita selesa.. so, kita takkan rasa janggal.

setiap orang ada citarasa, yg penting kita hormati apa yg org suka walau kita x minat, org pun akan hormat benda yg kita suka walau dorang tak minat

MOH KEMBARA said...

Salam Rina, salam perkenalan. Oh Ok ...jadi diri sendiri. Nanti bila semakin kita dewasa kita akan jumpa sesuatu yg lain tentang diri kita...trust me. Selamat berjaya dlm studies Rina. Thanx for becoming my Follower. Kalau rasa nak baca tentang kembara, sudi2 jengah blog cikgu ya.

izee said...

salam kenalannn woww pinky..i loike it too babe!! muaah pink =)