Tuesday, December 21, 2010

Ehem! Bersenam?? Nak sihat ka?or nak jaga badan??

Animated Gifs

Chak Diary!! Emoticons

Kali nie rina nak membebel pasal

Emoticons Bersenam lak..

Hehe saja nak share..

Rina try amalkan bersenam tiap petang Emoticons

Just simple2 ja..

Macam jogging, sit up,skipping~

Animated Gifs

Macam tu la..Just ambek masa dalam 20-30 minit

X lama pun kan?? N sebenarnya even kita kat mana2 pun

Kita boleh bersenam,x perlu lah nak pegi gym ka

Nak beli alat senam yang mahal2 ka

Cukup sekadar yang mampu..pagi2 sapu rumah

Pun kira bersenam tau..or petang2 gi bekebun

Emoticons

Siram pokok bunga ka,sapu daun2 kering ka..or apa2 jala

Tapi kalau mampu,pegi la gym..lagi best rasanya dengan

Pelbagai kemudahan yang ada..

Animated Gifs

yang penting kita mampu nak buat exercise tu

jangan rasa stress lakEmoticons .. wat secara enjoy n sikit2

hari nie 15 minit,esok up lagi sampai la 60 minit sehari

n kalau hari2 x buat pun x pa,,

yang penting dalam 3 or 4 kali dalam seminggu..

Animated Gifs

Ehem! Bersenam?? Nak sihat ka?or nak jaga badan??

Hehehehe~kalau rina nak dua2 sekali boleh x??

DIET?? Rina x tahan la kalau diet Emoticons

Emoticons Macam x enjoy ja bila nak mam

Kan bagus kita boleh makan ja apa yang kita suka Emoticons

tapi kurangkan makanan yang berminyak n berlemak

just makan makanan yang berkhasiat yer =)

macam rina, rina memang banyak makan sayur n buah2an

EmoticonsEmoticonsEmoticonsEmoticonsEmoticonsEmoticons

Tapi dalam masa yang sama,jangan tinggalkan senaman harian kita

Tapi..makan pun..janganlah over sangat..hehe

Nanti pengambilan kalori terlebih daripada pembakaran kalori

So..macam x guna ja la kita bersenam hari2

Diary nak tau?? Alhamdulillah Emoticons

Sekarang rasanya badan maintain ja setakat nie

Daripada dulu before amalkan bersenam

Emoticons Fuhh~~badan macam belon k hehe

Target: nak maintain berat badan 45 kg k!

with love from me:

Emoticons

arinah

3 comments:

Atia Adina said...

orang tua2 selalu pesan, jagalah badan masa muda2 ni...

MOH KEMBARA said...

salam dari Istanbul Rynna, pe kabor? Memang senam bagus pa. Ni Cikgu dapat maintain antara 55-57 kg, sebab tak rajin makan nasi pas 7 malam dan selalu bergerak.

peGuaM_BiSaYa said...

salam dari beaufort..kiut la blog!! i loikeee!!!