Monday, December 20, 2010

salahkah lelaki merokok?



Dear Diary

Diary,salah kah lelaki smoking???

Cute Emoticons

Erm,,entahlah..

Cute Emoticons

Memang tak salah pun..

Andainya orang merokok salah..

Tapi kerajaan still x mengharamkan pun penjualan rokok

Why??Cute Emoticons

Hehe rina sebenarnya pernah tanya soalan pada pegawai polis

Masa form 5..masa tu ada ceramah mengenai anti dadah

Pegawai tu sendiri cakap macam nie..

“rokok adalah permulaan bagi ketagihan dadah”

So rina tanya la..if rokok adalah permulaan bagi najis dadah

Kenapa kerajaan x membenteras masalah nie dari akar umbi terus??

Maksud, terus mengharamkan penjualan rokok..

Pegawai tu asyek tersenyum ja tengok rina,,

Dia cakap, “ rokok adalah salah satu sumber ekonomi

negara yang paling lumayan

So,dorang x kan sekali2 mengharamkan penjualan rokok”

Erm~ macam2 pula diorang nie kan..

Tapi rina memang TAK SUKA SANGAT2!!!~

Cute Emoticons

Rina memang x tahan sangat2 asap rokok

Rina ada asthma..memang terkapai2

Bila sedut asap..x boleh nak bernafas

sesak nafas!!Cute Emoticons

Mm~ memang BENCI sangat2 la..

X kesian ka dengan orang2 macam rina nie

Terutamanya pada kanak2..

picture

Bukan nak minta simpati..

Tapi at least consider la dengan orang

sekeliling bila nak merokok

picture

bukan sahaja bagi effect dengan orang lain

tapi membunuh diri sendiri

picture

picture

sebenarnya bukan rina nak membebel panjang2

pasal smokers nie..

rina cuma nak share dgn diary..

orang yang rina benci,adalah orang yang rina sayang

yep,Mr.SCute Emoticons

memang x sangka sangat3..

masa tu kitorang keluar jalan2

sampai masuk zohor,kitorang singgah jap solat zohor

kat masjid KK..

after solat zohor,

Allah membuka mata rina melihat kebenaran

X sangka sangat kan,rupanya dia pun merokok juga

Rina ingat..dia bukan orang macam tu..

Memang terkedu,membisu seribu bahsa..

Terkejut sangat3..

Cute Emoticons

‘rilex beb! Salah kah orang merokok???’

Yala..alasan lelaki:

“lelaki merokok sebab nak hilangkan tension”

Salahkah lelaki merokok??

“Nope! Itu hak kamu..saya x berhak nak menghalang apa pun”


6 comments:

aisya said...

betul, x tahan dgn asap rokok.. dgn bau yg kuat pulak tu.. pening.. huhu.. sebab tu la kalau nak kuar dating (oops.. hehe), kotak rokok pun xboleh bawa ini kan pulak merokok..

Atia Adina said...

naseb baik semua ahli keluarga terdekat saya x merokok....alhamdulillah

rynna said...

aisya: yup betul2..geram sangat..tapi sebenarnya Mr.S smoking senyap2 kat belakang..dia ingt rina belum habes solat lagi..

atia: alhamdulillah..beruntung awak =)

Dauz said...

nasib dawooz tak merokok :)..
selamat duit poket kekeke..hehee

rynna said...

oo ya ka?? hehe rina ingat semua lelaki sama ja..anwy,thniah pada anda sebab bukan antara orang2 yang tergolong macam golongn kat atas =)

Syazana Aziz said...

i got asthma since i was a kid. but my dad NEVER wanna stop smoking in front of me even if in the air conditioner in my house. he don't even care about my health when everyday i have to use the inhaler each time he smoke. i really hate smokers! rasa macam hidup tak lama sebab paru-paru dah rosak kot...

btw, singgah la my blog. hehe
http://syazana-aziz@yahoo.com