Monday, July 11, 2011

Krabby patty?

Dear Diary,
haiii!!
Monkey Emoticons
I come back! Yuhhu~
Alhamdulillah rina dah berjaya hbeskan LI!
Monkey Emoticons
lalalalalalalala~
So, apa planning rina skrg?
PLANNING?? 
Monkey Emoticons


Em,, just dduk di Animated Gifs saja..
Tolong mama cuci baju
Animated Gifs
kemas2 rumah..
masak..
Animated GifsAnimated GifsAnimated GifsAnimated Gifs
Tapi da most important is kena focus on thesis
Monkey Emoticons
Termasuklah nak habeskan puasa nazar..
Monkey Emoticons

So semalam rina pun mula lah puasa
Pagi2 ok lagi, kemas rumah, semangat dengan penyapu..
Monkey Emoticons
yeehha! semangat3!
Tapi dah masuk peak time dekat2 tgh hari dah lemah dah
Rupanya rina x makan semalam.. makan pun sikit ja…
tu yg jadi lemah..
 petang2 memang dah weak sgt2..
Monkey Emoticons

x larat dowh, asyek terbaring terbongkang kat depan tv
tengok sponge bob!
ikhsan inchk google

N tgh best2 tgk sponge bob, tiba2..
ikhsan inchk google
yeuuww!! meleleh air liur!
nak juga!!
Monkey Emoticons

ikhsan inchk google
ptg tu juga rina msg Mr.S suh belikan burger
tapi...........
Nak krabby patty juga!!!
x mao burger laen!
Monkey Emoticons
p/s: alahai nasib bek x mengidam, kalau x pening kpala mr.hubby 
 kat mana nak cari ek??


Read more...

Sunday, May 29, 2011

kenapa kita pulak jadi mangsa?

Dear Diary,
hari sabtu tu rina pegila shopping dgn mama n family laen.
dah beli barang2 semua. adessh, lupa lak hari sabtu ni

adalah hari tanpa plastik kan??


ikhsan inchik google

lupa nak bawa beg sendiri. tapi rina tengok orang2 sekeliling
slumber jew pun guna beg plastik
yala if kena bayar 20$ pun, xada hal punya
dorang tetap nak juga beg plastik yang penting
kesenangan pengguna
betul x??

kalau difikir2kanlah kan, based on my opinion,
kenapa pula kita sebagai pengguna yang jadi mangsa??
kenapa pula kita yang kena bayar setiap helaian
beg pastik yang kita nak guna?
if dorang betul2 nak perangi penggunaan plastik,
tutup ja kilang2 yang buat beg plastik tu n perbanyakkan
 kilang2 buat beg kertas
or beg yang diperbuat dari bahan2 recycle, kan senang?
x payahla nak susahkan pengguna, ni x, padahal kilang2
plastik dapat keuntungan
berjuta2 tapi pengguna juga yang jadi mangsa kena bayar juga
satu lagi, duit hasil dari orang beli beg plastik tu
shopping mall tu juga yang dapat
dah la kita kena bayar barang, bayar beg plastik lagi
saja dorang nak ambik kesempatan, ambil keuntungan lagi
kalau betul2 hari tanpa beg plastik,
kenapa sediakan juga beg plastik tu..
betul x?? ni just rina punya opinion la

kata orang, kalau nak membanteras tu, biarlah dari akar pokok nya
kalau just cantas di dahan pokok, nescaya pokok tu akan tumbuh kembali
sampai bila2 pun x kan habis, even cantas bejuta2 kali pun

p/s: sekali bawa beg kertas yang besar, habes sayur2 tercampur dengan racun nyamuk haha


by love:
arinah


Read more...

Tuesday, May 17, 2011

maaf aku TERpaksa menduakan mu

Dear Diary
angau? em x la..
cuma.. ntah tiap kali buka entenet nie
mesti nak tengok rupa dia
mesti nak tau pasal dia
angau ka ni??
esh. xkn jatuh cinta kot?
tapi. ntah semenjak nama dia terpampang kat notis board
bersungguh2 cari siapa dia sebenarnya
tapi.. seyesly..
rina suka dia bukan sbb paras rupa
tapi MINAT yang DALAM
nak TAU siapa dia sebenarnya
huh misteri kan??
tapi. sebab dia, rina percaya 
kerana dia masa depan rina akan CERAH
n rina percaya sangat3, hubungan yang baik antara kami berdua 
akan membawa kejayaan. diala inspirasiku
cinta yang kukuh bole bimbing rina dalam usaha mengenggam ijazah
bukan setakat ijazah, master n PHD pun bole
إن شاء الله
n bukan setakat tu, bole further study gi oversea lagi
yang penting kena kukuhkan cinta tu dulu
mula2 memang la rasa sush nak dekat
tapi lama2 Alhamdulillah
boleh la sket2, cuma sekarang nie nak tengok gigi dia lak
hihi, unik tau gigi dia sebab tu rina suka dia 
malu~ :P

Mr.S?
eh, nope la! bukan Mr.S la!!
maaf aku TERpaksa menduakan mu
sebab
Rina terpaksa 
berhubung dengan dia demi masa depan
harap Mr.S faham..

ehem, sapa dia sebenarnya rina??

hihi diary nak tau ek sapa dia sebenarnya??
ok rina perkenalkan dia erk..
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
tadaaa!~~

nama penuh dia Diadema setosum
comel kan? ada duri2 tajam
hihi sebenarnya rina kena wat 
research pasal binatang nie for final year project
sebab tu tiap saat kena cari info psl menda alah ni
hubungan yang kukuh dan kuat dengan benda ni 
boleh tolong rina dalam usaha nak dapatkan ijazah
n seterusnya la usaha dapatkan master terus
insyaAllah.. rina kena study gigi or aristotle's lantern
n dia punya digestive system n relate dgn natural habitat
hihi sorry mr.S 
xda niat pun menduakan sesiapa

wokeh la. sampai sini saja
esok kena bangun awal
sebab nak keja lagi
caucincau..

by love from me:
arinah



Read more...

Monday, May 16, 2011

wishes from me to you :)

Dear Diary
kesempatan ni rina nak wish 
Selamat hari guru pada semua insan yang bergelar guru
termasuk la mama, 
mama n bapa shafiq (macik Rosita n pacik Suffian)
kakak dayang,abang adi n semua ahli family yg begelar guru
guru2 rina yang mengajar dari sekolah tadika, sekolah rendah 
SK.Pengiran Jaya, SK Agama, SMKA Limauan Kimanis
Pensyarah2 yang mengajar di Labuan Matriculation College n 
lastly semua pensayarah2 Universiti Malaysia Sarawak

Happy Teachers Day!!

u r de best teachers! :)
\

n x lupa juga pada yang menyambut hari wesak
selamat menyambut hari wesak korang!!


hihih
ok la
bye!

by love from me:
arinah



Read more...

Wednesday, May 11, 2011

entry sebelum tito

Hai. bole x rina kacau diary skrg?
hihi. sowi
nak juga update satu entry
"entry sebelum tito"
before besiap2 g ke alam mimpi
sebenarnya rina just nak gtau
hoho. rina happy :)
pew menda la cik rina duk nanges x tntu pasal
n then hupadte entry melalut2
cam entry ni la. 
littlegirlemoticon

woi. buruk la ko nanges cik rina!

yaaaa~ memng buruk puwn.
littlegirlemoticon

kalau nanges agy.
meh sini nanti babab 
baru tau!
littlegirlemoticon


anwei. hidup kena selalu happy
x mao la sodih2
littlegirlemoticon
nt cepat tua

esok rina fly.fly.fly!
back to sabah :)

sekian terima kasih.

gud nite all.

eh baca doa dulu la!



 بِاسْمِكَ اللّهُمَّ أَحْيَاوَأَمُوتُ


amin

k.bye
littlegirlemoticon
by love,
Love Emoticons
arinah


Read more...

dalam senyuman aku menangis

Dear Diary..
Dear dulu kita dah sepakat berjanji
bersatu hati xnak fikir pasal hubungan ni lagi
dah termaktub kemas2 dalam entri 
rina akur.. 
kita dah sepakat untuk menyempurnakan 
janji tu bersama2..
tapi dear, maaf rina x kuat..
walaupun rina tau.rina percaya setiap butir perkataan 
yang terkeluar dari mulut itu adalah benar
tapi hati... remuk sangat3..
....................................................................................................
Ya Allah, 
apa pun berikan yang terbaik untuk nya
sesungguhnya mecintai sesorang 
bukan bermakna memiliki dirinya untuk selamanya

Ya Allah Ya Tuhanku,
hanya ENGKAU yang tahu sama ada yang terang
atau yang tersembunyi
jikalau benar apa yang dia katakan 
dan mereka katakan
tunjukan aku KEBENARAN ya Allah

Tapi.. 
andainya itu adalah fitnah semata2
berikan aku kekuatan untuk terus bangun
menyucikan semula semuanya dari najis fitnah
agar CINTA yang berdekad2 lamanya
kembali subur mekar bersama haruman bunganya

tapi..
andainya itu adalah benar dan nyata
berikan aku kekuatan hati untuk menempuh segalanya
sangat sukar untuk ku bangun semula
kerana nya aku tahu apa erti cinta
dan kerana dialah
aku masih berdiri di sini setia menanti
selama 8 tahun dear

seperti akar pokok yang mengeluarkan akar tunjang
yang mencengkam hebat perut bumi
seperti itu jugalah cinta awak
sukar untuk rina buangkan segalanya

andai nya dapat dikikis
masih juga meninggalkan kesan

tapi..
entah la.
persoalan tu tetap jadi persoalan
rina malas nak tanya
sebab kadang2
kebenaran itu menyakitkan

biarlah
Allah sahaja yang maha mengetahui segalanya

apa pun..
semoga bahagia di sana
teruskan kaki melangkah
walaupun saya di utara awak di barat
tapi rina tetap akan tiupkan semangat
hari2..supaya awak terus
berdiri dan berjaya
dalam hidup

itu saja yang rina pinta
awak
BAHAGIA
walau kebahagiaan itu bukan dari saya.

salam sayang dariku
arinah.

eh lupa nak bye2 korang.
papai (dgn nada sedih)


Read more...