Tuesday, April 26, 2011

diary syg.. penyakit saya dah makin kritikal :'(

dEar Diary..

hai diary syg. dh lama rsnya x conteng2 diary tomey nie
yala. rina puasa update entry kejap sbb nk focus exam
setakat nie.. alhamdulillah wokeh la.. 
tapi hari ni iman tegugat sket, hihi perasaan nk update entry membuak2
;p ok2 rina jnji pasni focus exam! :)

sebenarnya Rina nk share something..
shhh~! tapi jnji nie rhsia antara kita ja tau! ;p

diary tau x, rina rasa penyakit rina ni dah makin teruk :'(
melarat2.. dulu2 sket ja, tapi dh smakin besr nie, dh mkin teruk pula

WHAT!!!!??? SAKIT PEW CIK RINA???

DAH JUMPA DR KA BLUM???

wahhaahaha~ wat2 jadi caring person pula kan??
huhuhu .. tq la tharu rina

hihi xdala sebenarnya rina ada penyakit yg diberi nama "OCD"

OCD?????????? pew menda tue??

wokeh2 rina terangkan satu2. OCD stand for
"Obsessive Compulsive Disorder"
orang yang kena penyakit nie, selalu rasa gelisah semacam ja
selalu di control by our mind n fikir yg bukan2..
even benda tu just perasaan kita tp bg effect dgn our behaviour..

seyesly! okeh contohnya:
hari nie rina baca news something psl org pecah masuk rumah
bawa parang n sembelih orang..
masa tu, x da rasa apa2.. just teruskan mmbaca..
but bila dah malam nak tido, dgr bunyi something dah teringat2 
berita pagi tadi. dah terbayang orang pecah masuk rumah bawa parang panjang
hohohoho!! x boleh tido satu malam!

erghhhh~~~ nyesal baca berita tu tadi pagi.. 

apatah lagi bila tgk movie extreme macam SAW..

pacik google tolong carikan gambar ni. eeee! yark!
eeeuuuwww!!! asyek2 teringat kowt!
itu antara salah satu symptom la~
byk agy, symptom yg kedua.. besala rasa kebimbangan yg melampau
contohnyala:
satu ari MR.S inform yg dia nak pegi 1 Borneo
tapi dlm masa yg sama dia gtau lepas pegi 1B beli barang 
nak pegi bengkel sebab break keta x okey sgt..

"Ha!!!?????????? Break keta X OK?????" 

Glluupp! terasa vibration kat hati..
no no. u mesti fikir positive! yayayayay POSITIVE!
tapi, baru ja MR.S hidupkan enjin..
tiap 5 minit rina kol tnya ok ka x..
hhuuuhh~ x tau la knp hati mcm tu 

hihihi tapi ada baeknya show off jugala yg rina nie "CARING"
lalalalalla meow meow~~ 

(weeekkksss padahal!)

hihi okeh. n symptom yg terakhir rina rasa.. 
rina x boleh sgt2 tgk benda berselerak+baju x basuh+habuk2 bersantai n berkumpul2)
esshh!! memang rs sakit kepala tgk.. nak juga cuci+basuh bersih2!
susun buku+baju etc hari2!
seyes! maybe rina dh terbiasa dari kecik kowt macam tu..
dulu2 mama ajar tiap pagi kena kemas rumah+sapu sampah etc
tgh hari masak+kemas dapur
petang lipat baju+ sapu sampah kt halaman etc..

itu ok la kan.. org besa pun wat.. tapi...
kalau rina lipat baju, mesti saiz lipatan semua sama..
kalau rina susun baju kat dalam almari,mesti susun baju ikut warna..
kalau rina masak, dalam masa yang sama rina kemas dapur..
kalau rina sapu sampah, rina sapu juga ari2 walau x nampak habuk...
kalau rina kemas rumah, mesti kemas ari2 walau memg dah nmpak kemas pun..
n perangai tu terbawa2.. sampaila sekarang..




hihihi~ naseb bek duk bilik single ok sket..
itu ja nak share sebenarnya
wokeh la.. daaa~ sowi si buku tengah menanti..

babbaiii!!!

p/s: sebenarnya mama rina pun mcam ni.
rina rasa rina ikut perangai mama la.
ehem~ ntah2 korang pun antara salah seorang pesakit OCD hihihihihi!

by love:
arinah

Read more...

Tuesday, April 19, 2011

jom join contest hitam merah :)

dEar DiarY~
Hitam merah

memang SMART kan3? J

kadang2 rina suka gak pakai hitam merah ni

rasa semangat n ada aura tersendiri..

actually rina join CONTEST AKU HITAM DAN MERAH


ala senang ja, korang pun boleh join J

 SYARAT-SYARAt nya:
 Emoticons    follow la dulu tuan empunya blog yang comel nie Shigella Zoster (DONE)

Emoticonsletak banner mcm banner kat atas tu dalam korang
nyer entry and side bar tapi jangan lak lupa bagi link tau! Hihih (DONE)

Emoticonspastu, korang pertaruhkan maksimum 2 pic pada
masa yang sama tetapi  post yang berbeza (DONE)

Emoticons dan sila jawab soklan dibawah
  saya rasa saya nampak .................. dengan warna hitam&merah kerana .........
(DONE)

Emoticons tag kan kepada 4 rakan anda....... dan pastikan anda memberitu mereka okeh!~......
(DONE)

Emoticons n don’t fOrget! tinggalkan URL entry korang kat ruang komen blog cik shigella........

Emoticons mengikut cik shigella, tarikh tutup akan diberitahu kelak.....
 So korang mesti sempat punya la join contest nie! Jum join ramai2 J

And rina pertaruhkan gambar rina nie~

Saya rasa nampak gorgeous dengan warna hitam & merah kerana padanan

warna tu wat saya rasa semangat! :P




N rina tag:
Emoticons Nadia
EmoticonsKrole
EmoticonsEn.engine
opah

Kita join ramai2 J





Read more...

Monday, April 18, 2011

belajar jadi seorang gadis yang kuat! jangan lemah!



Monkey EmoticonsChak! Hai diary syg J

Semalam hilang berkecai bersepah2 mood rina nak study

Dah kena “shoot” byk kali kowt

Nak luahkan dengan diary syg pun xda mood dah

Tapi pantas pula si jari jemari ni post kt fb yerk?

Huhu~ thank u juga pd kwn2 yg komen semalam J

Huh~ at least rina dh LUAHKAN sekarang baru rasa tenteram sket

Actually, memang patot la rina kena shoot sampai macam tu sekali

Banyak betol nasihat+teguran+etc yang rina dapat semalam

Wokey2. I’ll be a good student J insyaAllah

Kata orang, kalau orang tu tegur bermakna sayang. Betul x?

Bukan itu masalah nya. Rina x kesah orang nak marah or nk tegur or wateva

Tapi rina geram sgt3! Dengan diri rina ni. Seyes!

dia dok ckp bla,bla,bla mata dah berkaca2 dah. Tinggal nak berkecai lagi

Monkey Emoticons

Bukan orang nak marah pown. Ala relax + cool tenang sudah ok cik rina?!

Ni x, selepas kaki melangkah keluar ja, air mata macam hujan lebat

X boleh nak bendung2 lagi. Aduh malu deh!

Monkey Emoticons

Rina, plis la BELAJAR JADI SEORANG GADIS YANG KUAT! JANGAN LEMAH!!!!!!!!!!!!

Ni x, seket2 nak nangis! Sket2 nak nangis!


Monkey Emoticons

“ alahai, nanti kat tempat keja lagi la sush kalau awak nangis macam nie”

Aduh! Lagi jadi takowt dowh nak keja. Nanti ari2 kena marah bos

Apapun thanks DR untuk segala nasihat,teguran dan perbaiki semua kesilapan

Saya akan buktikan yang TERBAIK. insyaAllah

Monkey Emoticons

p/s: kalau mama marah kat rumah, baru gertak2 sket n besarkan mata dah nangis teresak-esak.


by love,

Love Emoticons

arinah


Read more...

Sunday, April 17, 2011

jgn jadi PEMALAS!

Dear Diary,

Erm~ knp la mlm nie rs MALAS nak study??

Seyes x da mood!! Hati sayang janganlah macam ni :’(

Tiba2 teringat pesan ayahanda tersayang

Bila rasa saat2 macam ni, baca kembali surat lusuh

Yang pernah ayahanda tersayang berikan..

Dengan malasnya rina pun selongkar kembali kotak2 lama

N jumpa sepucuk surat lusuh yang dah berhabuk dah

Dengan perlahan rina buka

n baca satu per satu..ayat demi ayat..

Kalau nak tengok lagi jelas klik sini

terasa kehangatan titisan air mata jatuh atas tangan

cepat2 rina lap n tarik nafas dalam2

Ya Allah, itulah harapan ayahanda pada rina..

Betapa besarnya kepercayaan dan harapan yang mereka berikan

Tapi rina sini pula malas tahap gaban nak study.

Padahal dorang kat kampung x putus2 doakan kejaya’n kami

Cepat2 rina hapuskan air mata kekesalan

Masih belum terlambat untuk rina memulakan langkah..

By love:
Love Emoticons

arinah


Read more...

Saturday, April 16, 2011

Anti-sosial? =.="

Dear Diary,

Ya Allah! Hari ni dah hari ahad?

Baru satu subjek habis study kot.

Dalam perancangan nak mula start wat revision mnggu lepas

Tapi x dapat juga. Report+presentation mangrove x habes lagi

Biasalah kita just merancang tapi Allah yang tentukan right?

Sempat ka nak kejar masa ni??

Satu saat sekarang rasa sangat2 berharga.

(Tapi sempat agy update entry cik Rina nieh!) :P

Ehem. Update entry bukan satu keja yg mmbazir k

Ianya adalah salah satu cara rina nak luahkan+rest minda

Betul x?

Sambil2 makan bun coklat n minum teh panas :P

Sebenarnya ari ni kwn2 ajak kuar. Tapi ..

Banyak nak kena catch up

(Anti sosial la u nie! Asyek teperuk kat bilik ja..

come on la rina!)

Erk? Anti-sosial ke saya ni???!! =.="

Cute Emoticons

By love:

Love Emoticons

arinah


Read more...

WowowoowW!! hEbat!!!


Dear Diary,

Wokeh! Take 5!

Rest dulu . cian otak nie.

Tetiba. . “WOW!”

Hanya itu saja yang mampu dikatakan

Nak explain byk2 pun x guna

Jum tengok kehebatan seorang pelukis

Yang bernama “Fredo"









Monkey EmoticonsWowowowowow0ooOO!!!

terlopong mulut tengok :O

Hihi ok dah hbes dah 5 minit

Continue! Si buku menanti.

Bye J

Ehem! Sebelum tu, nak tnya..

Apa lak reaksi/ pendapat korang??

Monkey Emoticons


By love:

Monkey Emoticons

arinah


Read more...