Tuesday, May 10, 2011

entry buat mama

Dear Diary,,
rasanya masih belum terlambat kan rina nak wat entry for wish
Happy Mothers Day
rina ucapkan untuk semua insan yang bergelar mama, ummi, mummy
emak, mak, ibu ,ibunda, bonda n sama waktu dengan nya
n special wish for my beloved mum
Sairah Haji Awg.Anak
Selamat Hari Ibu mama.. sayang mama sangat3!!

Diary nak tau?
sedih pula bila ingat mama. waaa~~ rindu!!!
rasa nak peluk erat3. n hapuskan semua air mata mama
selagi termampu x nak wat mama sedih
nak wat mama bahagia ja..
mama la orang paling hebat!

teringat pula masa rina sekolah rendah nak gi camping
nak cakap jauh, x la jauh sgt tempat camping tu
tapi mama risau sampai sanggup pegi ikut juga
ya Allah. hihi mama cakap x apa
rina join ja camping tu mama just follow
masa wat aktiviti selalu ja mama bagi semangat
masa nak mandi orang semua berebut2
tapi rina x, rina kan ada mama yang urus hihi
masa tido yang rina sedih :'(
pagi tu semua mengadu x bole tido..
sebab banyak nyamuk, yala camping kat dalam hutan
tapi... pelik.. napa rina leh tido nyenyak erk?????
petang tu nampak mama letih n kejap2 tetido
rupanya mama semalaman x tido, satu malam tu
mama jaga rina tido x bagi satu nyamuk pun hinggap kat bdan rina
ya Allah.. mengalir air mata..sampai macam tu sekali
mama sayang kan anak2 nya kan??
sampai seekor nyamuk pun dia x benarkan langsung hinggap kat bdn ank dia
mama cakap nyamuk tu besar2+ nnti kalau sakit kena gigit nyamuk
kan susah kan mama lagi????

erm, lebih kurang mcam tu la alasan mama
tapi rina tau, sebab perasaan sayang la mama wat macam tu

n then, satu benda lagi yang rina x bole nak jawab sampai sekarang..
bila rina sakit+ada probs+stress
mama boleh tau even kita tak gtau langsung pun. seyes!
magic! hihihi hebat2
skarang pun rina jauh kat sarwak, 
mama boleh detect if something x kena
rina kan selalu kena migrain, satu kali tu memg x bole tido
sampai2 nangis2 tengah malam, tiba2 mama kol
mama ckp x sedap hati.. uwwaa~ sedih.. 
hebat la naluri seorang ibu nie..
jauh beribu batu pun bole tau anak dia sakit..

bukan tu saja, ada satu hari tu rina tercari2 satu benda yang sgt2 penting
masa tu rina ada kat rumah. n then mama tgk ja
pastu mama cakap " rina, bnda tu ada kat dalam almari depan"
terus pandang muka mama n lari g almari depan
betull!!! mama tau apa yang rina nak cari
waaa!! hebat!!! pas tu rina tanya mama
"macam mana mama boleh tau???"

mama cakap, 
"ala, mama kan seorang mama mestila tau"

hebat kan seorang mama ni?? still x bole nak bayangkan
n dapat jawapan mcam manala mama bole tau..

lepas tu, rina percaya sangat2 if korang tiba2 terdetik kat hati
rindukan mama, sebenarnya dorang pun rindukan korang juga
betul, macam mesej hati la hihi
so, kalau korang tiba2 teringat mama, cepat2 kol
sebab mama rindu korang tapi x berani nak kol sebb takut ganggu
rina cakap based on experience la~

hihi . wokeh la
bye korang
nak packing barang
nak balik sabah :)

p/s: Hargaila ibu kita sementara mereka masih hidup di dunia ini.

by love from me:
Emoticons
arinah

No comments: